У ПОШУКАХ РОБОТИ

399

Знайти роботу складно, але реально. Кількість вакансій поменшало, але є й такі, що не втрачають актуальності і під час війни. Хмельниччині традиційно бракує робочих рук. Хоч завтра на роботу запрошують токарів, зварювальників, кухарів. Яку роботу шукають хмельничани і скільки за неї готові платити роботодавці?

Бізнес оговтується від першої хвилі невизначеності і намагається працювати у нових реаліях. Зараз в області є понад 12 тисяч вакансій. На цей час минулого року їх було понад 20 тисяч.

Під час воєнного стану, як і до нього, популярними залишаються професії у сфері торгівлі та послуг, транспорту, сільського господарства і переробної промисловості.

Кількість вакансій зменшилася, але й тих хто шукає роботу також поменшало. Багато людей виїхали за межі області. Частину мобілізували на фронт.

Середня зарплата, яку пропонують роботодавці коливається від 7 до 9 тисяч гривень. Виключення – висококваліфіковані працівники. До прикладу, інженери чи лікарі. Тоді зарплатня може сягати за 20 тисяч гривень.

" " " "