У прикордонній академії вшанували пам’ять загиблих під Зеленопіллям.

1173

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в пам’яті людей і своїх побратимів. 11 липня у Хмельницькій академії Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького вшанували загиблих прикордонників. А саме у липні 2014 року під Зеленопіллям.  Тоді прикордонники понесли найбільше втрат – 25 військовослужбовців. За три роки неоголошеної війни загинуло 67, п’ятеро досі вважаються безвісти зниклими.

Завжди пам’ятають своїх побратимів. 11 липня 2014 року під час обстрілів російськими військами під селом Зеленопіллі, що на Луганщині,  загинуло 25 прикордонників. В академії досі спілкуються із родинами загиблих і всіляко їм допомагають. І на прикладах мужніх воїнів виховують курсантів.

Сьогодні вшановує пам’ять загиблих і майор Максим. Він у 2014 році проходив службу в зоні АТО в Станиці-Луганській. В червні був поранений і після одужання направлений до академії, де і перебуває досі на тимчасовій посаді. Військовим мріяв стати ще з дитинства і не жалкує про обраний шлях.

Курсанти прикордонної академії поклали квіти до пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували загиблих.

Нагадаємо – в ніч з 10 на 11 липня 2014 року російська реактивна артилерія завдала потужного удару.  Обстріли повторювалися кожних 10-15 секунд. За одну ніч тоді серед військових загинуло 36 бійців.

 

" " " "