У приватному зооцентрі Сергія Пальохіна народилось четверо левенят

2402

Три тижні тому у приватному звіринці Сергія Пальохіна народилися четверо левенят. Поки вони харчуються молоком левиці, а згодом їх можна буде годувати м’ясом. До 4 місяців вони перебуват вже пускають відвідувачів, охочі навіть можуть потримати пухнастиків на руках. Власник зооцентру познайомив наших журналістів із новонародженими хижаками та провів екскурсію звіринцем.

Тіара та Амур – сімейна пара знайома усім хмельничанам. В зоокуточку Сергія Пальохіна вони вже багато років. Нещодавно хижаки втретє стали батьками – четверо левенят з’явились три тижні тому.

Пан Сергій розповідає, левенят доглядають за усіма ветеринарними стандартами, обов’язково вакцинують. З першого дня появи на світ, за пухнастиками спостерігає державна ветеринарна клініка.  Малюки поки що харчуються материнським молоком. Відвідувачі зооцентру можуть не тільки подивитись на левенят, а й потримати на руках та влаштувати собі фотосесію. Імен малим хижакам поки що не дали. Сергій Пальохін закликає хмельничан допомогти у виборі прізвисьок.

А спілкування із маленькими левами – задоволення неймовірне. Дорослі не втримуються і тануть від цих звіряток, що вже й казати про дітей. Сергій Пальохін завжди відгукується на прохання показати левенят і навіть привозить їх до дитячих садочків.

Окрім левів у зооцентрі є ще чимало тварин. Тут є вовк, лисиці, єнот, мавпа та різні птахи. До слова, чорні лелеки, які днями постраждали на Ярмолинеччині від недобросовісних мисливців – також наразі перебувають у зооцентрі. Сергій забрав двох птахів та надав їм медичну допомогу. На жаль, травми птахів настільки тяжкі, що літати вони вже не зможуть. Сьогодні Сергій Пальохін роздумує над тим чи лишити їх у звіринці чи відправити у реабілітаційний центр.

Загалом у зооцентрі близько п’яти десятків тварин. Звіринець переїхав з мікрорайону Дубове на Гречани. Територію надав небайдужий меценат. Тут більше місця і наразі Сергій облаштовує вольєри для своїх улюбленців.

Вольєри тут будуються за вимогами з відповідною квадратуро, аби тваринам було комфортно.

Наразі необхідні також і будівельні матеріали, аби Пафнутій міг переїхати у зручний вольєр. Там, до речі, його вже чекає ведмедиця Марта. Сергій сподівається вони стануть родиною.

 Вхід до зооцентру – безкоштовний, працює він щоденно. Єдине прохання власників звіринця – по можливості залишати благодійні внески, хто скільки зможе. Сергій Пальохін переконаний –небайдужих людей багато, і якщо ви можете допомогти будматеріалами чи коштами – зробіть добру справу.

" " " "