З 1-го жовтня водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар .

1448

Без штрафу, втім з письмовим попередженням. З 1-го жовтня водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар. З початку поточного місяця і до першого травня це правило діє поза межами населених пунктів. Водії, аби їх було краще видно на дорозі, повинні користуватися увімкненими фарами не лише вночі, а й вдень. Якщо ж кермувальники їдуть без світла, то обійдуться лише письмовим попередженням.  Грошового покарання за таке порушення законодавець не передбачає, втім дозволяє патрульним поліцейським зупинити транспортний засіб.

Ближнє світло фар і насправді вимкнене. У всьому, каже водій Валерій, винен автомобіль, бо ж у режимі «авто» машина сама мала б увімкнути денні ходові вогні.

При цьому, від порушення пан Валерій не відхрещується. Від патрульних у вигляді покарання отримує попередження та обіцяє негайно виправити ситуацію. Аби таких ситуацій не було взагалі, з 1-го жовтня і до 1-го травня поза межами населених пунктів водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар як вночі, так і вдень.

Якщо ж кермувальники їдуть без світла, то обійдуться лише письмовим попередженням. Ніякого грошового покарання за таке порушення законодавець не передбачає.

Та ось таке порушення дозволяє патрульним поліцейським зупинити транспортний засіб та перевірити усі необхідні документи. Цьому водію, до прикладу, геть не поталанило. Кермувальник просто їхав без увімкнених фар, а, як виявилося згодом, і без водійських прав.

Тож, патрульні поліцейські вкотре нагадують водіям – поза межами населених пунктів ближнє світло фар повинно горіти і вночі, і вдень.

 

" " " "