У рекреаційній зоні Дністра зноситимуть самочинно збудовані елінги

Віньковецький районний суд задовільнив відповідний позов у повному обсязі

1177

Ще у 2012 році Новоушицька районна адміністрація надала одному із державних підприємств орендне право на використання майже 1,2 га землі водного фонду прибережної смуги річки Дністер. Підприємство мало облаштувати на ній громадський пляж, однак землю здали у суборенду фізичним особам і все пішло не за планом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Підписавши договори про суборенду, зазначені фізичні особи отримали дозвіл на забудову частини цієї земельної ділянки. На підставі цього, фізичні особи побудували на березі Дністра так звані елінги, або ж будинки з кімнатами для відпочинку.

Очевидно, що такі дії, як з боку орендаря, так і з боку фізичних осіб, були неправомірними, оскільки подібну нерухомість на таких земельних ділянках можна будувати, тільки маючи дозвіл та погоджувальні документи від її власника. У даному випадку цим власником є Новоушицька райдержадміністрація. Навіть більше: незаконні будівлі були обнесені парканом, що створило перешкоди для громадян у доступі до узбережжя. Також при цьому було забудовано прохід до річки та заблоковано проїжджу частину дороги.

У зв’язку з такими грубими порушеннями законодавства та очевидними порушеннями інтересів держави, прокуратура Хмельниччини подала позов до суду, вимагаючи знесення незаконно збудованих споруд та скасування державної реєстрації права власності на неї.

Віньковецький районний суд Хмельницької області задовільнив цей позов у повному обсязі, тож незаконно зведений елінг та паркан вже найближчим часом буде знесено. Також слід зазначити, що разом з цим було прийнято аналогічне рішення щодо трьох інших аналогічних споруд.

" " " "