У «Родинному затишку» з’явився кабінет миловаріння.

855

Звірі, квіти та геометричні фігури. У реабілітаційному центрі «Родинний затишок» з’явився кабінет миловаріння. Це – давня мрія керівництва. Її ще кілька років тому директорка Антоніна Курчинська підгледіла у сусідній області на інклюзивному тренінгу. І чітко вирішила –  неодмінно створить умови для дитячої креативності у Хмельницькому.

Потім суміш нарізають шматочками та ставлять у мікрохвильову піч. Через хвилинку дістають та змішують.

Вже кольорову і пахучу суміш виливають у формочки. Один шматочок буде застигати 40 хвилин. Ось такий нескладний процес з вересня місяця стане своєрідною формою реабілітації для молоді з обмеженими можливостями. Трудотерапію з миловаріння втілюватимуть у центрі «Родинний затишок».

Мрія стала реальністю завдяки «Бюджету участі». На створення кабінету вдалося виграти 49 тисяч гривень. За ці кошти придбали основу для мила, фарбники та олію.

Працівники центру переконані, поступово такі заняття допоможуть особливим дітям розвинути свій потенціал. Висновки роблять, бо бачать позитивні зміни після творчої терапії.

В майбутньому педагоги планують готові вироби презентувати на виставках або продавати на благодійних ярмарках. А от, за виручені кошти будуть купувати розхідні матеріали, щоб дитяча реабілітація тривали цілий рік.

" " " "