У селі Печеськи алко та наркозалежність лікують за допомогою віри

2635

Лікування вірою. У  ПечЕськах Лісогринівецької ОТГ алко та наркозалежну молодь повертають до здорового життя за допомогою духовності. У місцевому реабілітаційному центрі практикують світову програму подолання залежності під назвою “12 кроків”. В її основі лежить віра у Бога, або у вищі сили,завдяки яким люди навертаються  до звичного життя.

Звичайний будинок на звичайній сілській вулиці. Огорожений парканом з обмеженим доступом.

Зараз тут проходять реабілітацію 12 алко та наркозалежних. Ці люди визнали свою проблему і хочуть повернутися до життя де немає алкоголя і наркотиків. З ними працють психологи і психотерапевти за світовою програмою подолання залежності під назвою “12 кроків”.

Реабілітація в центрі безкоштовна. Він фінансується з благодійного фонду. В окремих випадках платять родичі. Життя у центрі чітко по розкладу, -зарядка, побутові справи. Сьогодні на кухні черга готувати волонтера Євгена.

Опісля групові та індивідуальні заняття за програмою “12 кроків”.

І не тільки кар’єру. 33 річний Валерій втратив наречену, зіпсував стосунки із батьками. Життя вертілося навколо одного запитання,-“Де сьогодні взяти наркотики?”.Так продовжувалося 14 років.

Зараз Валерій налагодив стосунки з батьками. У планах мати власну сім’ю та допомагати людям долати алко та наркозалежність.  26 річна Аліна у центрі 5-ий місяць.

Програма реабілітації у центрі триває від 90 до 180 днів.За статистикою,кожен третій реабілітант повністю одужує.

 

 

" " " "