У Шепетівці через пенсію забили чоловіка: копи за кілька годин розкрили вбивство

387

Підозрюваних двоє, раніше вони вже притягалися до відповідальності за розбої та грабежі.

«Вчора, 16 листопада, близько шостої вечора до поліції Шепетівщини надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що у сусідній квартирі чути крики. Екіпаж патрульної поліції, який прибув на виклик, виявив у незамкненій квартирі закривавленого чоловіка. Поліцейські одразу викликали швидку, проте під час надання медичної допомоги чоловік помер», – інформують в поліції Хмельницької області.

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка встановила двох ймовірних підозрюваних у скоєнні вбивства. Ними виявилися двоє місцевих жителів 33 та 37 років, котрі раніше притягалися до відповідальності за грабежі і розбої. До опівночі їх розшукали та затримали.

Як виявилося, причиною злочину стала пенсія  матері загиблого. Напередодні вбивства усі троє розпивали спиртне. Під час застілля убитий проговорився, що його матір отримала пенсію в розмірі 3 150 гривень. Саме ця інформація й стала для нього фатальною. Наступного дня підозрювані, дочекавшись вечора, напали з ножем на чоловіка та його 77-річну матір. Відібравши пенсію у старенької, зловмисники побили чоловіка та втекли. Потерпіла жінка має серйозні вади зору, тому кривдників не бачила.

Обох чоловіків затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

" " " "