Відкупитися не вдалося: хмельницькі ДБРівці затримали на хабарі директора лісгоспу Вінничини

419

Лісове господарство, яким керував затриманий, «засвітилося» у незаконній рубці близько 15 тисяч дерев. Збитки сягнули 130 мільйонів гривень.

 

«ДБРівці затримали «на гарячому» директора лісового господарства на Вінничині під час спроби дати хабар слідчому ДБР.  Порушнику стало відомо, що хмельницьке ДБР розслідує справу щодо незаконних рубок на підконтрольній йому території лісгоспу. За попередніми підрахунками, було знищено близько 15 тисяч дерев, а збитки сягли 130 млн гривень», – інформують у Державному бюро розслідувань.

Директор лісгоспу вирішив «відкупитися» від злочину. Посадовець запропонував слідчому хабар, взамін на неналежне розслідування. Також порушник сподівався, що слідчий вплине і на прокурора, який у подальшому закриє дане провадження.

Слідчий ДБР одразу повідомив про це своє керівництво. 16 листопада 2021 року директора лісгоспу затримали після надання працівнику ДБР першого траншу грошей у сумі 20 тис. грн.

«За надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України) посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна», – інформують у пресслужбі ДБР.

 

 

" " " "