У шубі в плюс тридцять: а ви так зможете? Підсумки тижня .

666

У шубі в плюс тридцять: а ви так зможете? Наступний сюжет ми вирішили присвятити друзям нашим меншим. Тварини – вони як ніхто потерпають у спеку. І якщо ті, котрі мають господаря – захищені, то дворові у засуху відверто страждають. За статистикою, кожен четвертий вуличний собака гине від теплового удару. На жаль, трапляються й випадки, коли домашні улюбленці вмирають через недогляд. 2 години у зачиненій машині – і не факт, що тварина виживе. Як правильно доглядати за своїм чотирилапим другом у спеку і чим можна допомогти тваринам, яким не пощастило мати свій дім?

За своєю улюбленицею лабрадором Дейзі Микола Стрілець доглядає уже 2 роки. Їй пощастило мати такого господаря та жити в кінологічному центрі національної поліції. Адже він не дарма вважається одним із кращих в країні. За тваринами тут стежать по-особливому.

У спеку в собак – спеціальний графік роботи. + 30 – і тварину на справу не випускають. Кажуть, винятком можуть стати лише серйозні злочини. Адже, чотирилапі копи беруть активну участь у розкритті.

Поліцейські додають, якщо у спеку без чотирилапих помічників – ніяк, за ними стежать, як за малими дітьми.

Вода для собак як і для людей у спеку – неабияка необхідність. Тим, хто тримає тварину вдома кінологи радять стежити за тим, аби тарілка завжди була повна. Вигулювати тварину не пізніше, ніж 9 ранку і не раніше, ніж сьома вечора. Старатися ходити не по асфальту, а по травичці. Любити свого найкращого друга.

Не дарма ж кажуть, ми відповідаємо за тих, кого приручили. І не важливо тварина – породиста чи безпородна.

За своєю Бєлочкою пані Неля доглядає добрий десяток років. У спеку, каже, допомагає зовсім нехитрий спосіб.

Жінка додає, тварин любить з дитинства і доглядає не лише за Бєлочкою, а й за безпритульними. Відколи спека надвір щодня виходить не з пустими руками. З собою завжди – пляшка води. Вона – для нічийних чотирилапих.

Жінка певна, від аномальної спеки, котра панує в Україні ледь не щоліта страждають усі.

Лишень дізнавшись про новий флеш-моб, котрий запустили по всій країн. Пані Неля не може стримати усмішки. Певна, у Хмельницькому він піде.

«Води тваринам!», а саме так називається ініціатива закарпатських зоозахисників, у Хмельницькому наливають вже кілька тижнів.

Ініціативу колег, кажуть наші зоозахисники, не могли не підтримати, бо добре знають сумну статистику.

Випадки загибелі тварин від зневоднення від початку літа уже були. Зоозахисники кажуть, мають чимало звернень від городян із питанням як можна допомогти. Якщо надворі бачите тварину, котра лежить, важко дихає і поводиться неадекватно, скоріше за все, у неї зневоднення. Геройствувати у таких випадках волонтери не радять. Хоча спробувати врятувати життя можна.

Волонтери кажуть, насправді таких ситуацій можна уникнути, якщо масово долучитися до тепер вже загальнонаціонального флеш-мобу. Не вигадуйте велосипед – просто налийте води тваринам.

" " " "