У Стуфчинецькому лісі змагалися юні туристи

1325

Наметове містечко у лоні природи. У Стуфчинецькому лісі змагалися туристи з усього Хмельницького. У перший день юні натуралісти демонстрували навики пішохідного туризму, у другий – спортивного орієнтування. Цікавіше самих змагань було тільки дозвілля.

Для юних туристів це – чи не улюблений етап змагань, спуск з уявної скали, а це вже наступний – облаштування ношів та транспортування умовного потерпілого.

Окрім цих двох етапів, є ще щонайменше шість. Подолати усі команда повинна за годину часу.

А ось без необхідних умінь підкорити усі перешкоди практично неможливо. Аби перемогти, каже головний суддя, навіть гарної фізичної підготовки замало.

Та не подоланням перешкод єдиним. Окрім навиків пішохідного туризму, діти повинні добре орієнтуватися на місцевості.

Фактично на усі вихідні Стуфчинецький ліс перетворився у місцину перешкод, окрім того, тут розгорнувся справжній туристичний табір. Цікавіше самих змагань було тільки дозвілля після них.

Смачна уха на вогнищі, патріотичні пісні під гітару та ночівля посеред лісу у наметах: така атмосфера не тільки гуртує, а й вчить відповідальності.

Так саме є розподіл обов’язків і у команді. Ілля Домбровський, до прикладу, у «Штурмі» проходить найважчі ділянки дистанції, інші учасники також мають свою роботу і, до слова, працюють як механізм. Фактично, про таку злагодженість свідчить підсумок змагань. Двадцять дев’ята школа цього року вже вкотре виборола перше місце.

На другій сходинці міських змагань закріпилися штурмовики молодші. Від першого місця вони відстали лише на кілька хвилин.

І трійку лідерів замкнули туристи дев’ятого НВК.

Далі команда переможець представлятиме місто на обласному рівні. А потім, зважаючи на те, що вже кілька років поспіль саме хмельницькі штурмовики стають кращими у області, захищатимуть її честь на рівні країни. Та навіть такі досягнення, переконують, у міському центрі туризму – не головне.

Туристичні гуртки у Хмельницькому – абсолютно безкоштовні. Тому, з 1-го вересня кожен школяр може долучитися до когорти юних туристів міста.

 

" " " "