У світ сучасних технологій обліку та аудиту електроенергії. На базі Старокостянтинівського РЕМ продовжують впроваджувати «розумні мережі»

1095

Ще один крок у напрямку «розумних мереж» зроблено. Нещодавно з робочим візитом АТ «Хмельницькобленерго» відвідали представники південнокорейської компанії AMSTECH. Нагадаємо, співпраця розпочалася ще минулого року в рамках втілення «Пілотного проекту з впровадження АМІ-системи на базі Старокостянтинівського РЕМ».

На Хмельниччині тестувати «розумні мережі» почали у Старокостянтинові. “Під приціл” енергетиків потрапили трансформаторна підстанція ТП-30 та ряд домогосподарств на вулицях Пилипа Орлика, Кринички та Меджибізькій.

Впровадження так званих «розумних» мереж має ряд переваг. Так, Smart Grid дозволить зменшити витрати електричної енергії, підвищити якість енергопостачання, збільшити тарифні можливості та отримувати дані про енергоспоживання в режимі реального часу.

Нещодавно, аби перевірити роботу обладнання, встановленого минулого року, до Старокостянтинова навідалися корейські спеціалісти. Вони провели заміри потужності сигналу від концентраторів сигналу, встановили додаткове обладнання, провели тестове віддалене вимкнення споживача від електричної мережі.

Тож, спершу «розумну мережу» у якості пілотного проекту тестують та відпрацювують, а потім – планують впровадження і у всьому районі.

«Розумні мережі» – не витівка і не забаганка, а вимога сьогодення. Тож, впровадження Смарт Грід на Старокостянтинівщині – крок на зустріч побудові більш гнучкої і ефективної системи електричних мереж на Хмельниччині.

 

" " " "