У світі відзначається міжнародний день пам’яті жертв Голокосту .

1168

27 січня, в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, або День пам’яті жертв нацизму. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом із чотирма з половиною мільйонами дорослих, стали півтора мільйони дітей. До дня пам’яті жертв Голокосту в Хмельницькому благодійному фонді «Хесед Бешт» відбувся круглий стіл, де зібрались представники національних та релігійних громад.

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році радянська армія звільнила в’язнів концтабору Освенцим-Біркенау. До дня пам’яті жертв Голокосту в Хмельницькому благодійному фонді «Хесед Бешт» відбувся круглий стіл «Пам’ять про Голокост – шлях до толерантності». Представники національних і релігійних громад міста, та управління культури обговорили проблеми та перспективи вивчення історії Голокосту в сучасній Україні.

Представник благодійного фонду «Хесед Бешт» В’ячеслав Нагнибіда, переконаний, темі Голокосту у шкільній програмі присвячуюють замало часу. Адже розповісти про цю величезну трагедію за 2 уроки просто неможливо.

Атіла Сікора, голова спілки угорців у Хмельницькому, підтримав думку стосовно того,що тему Голокосту потрібно обговорювати частіше. Він відзначив, що потрібно доносити цю інформацію до дітей якогомога глибше. Адже Голокост – це трагедія не тільки євреїв. Пан Атіла переконаний – співпраця усіх національних та релігійних громад дасть можливість донести важливу історичну інформацію підростаючому поколінню.

Після засідання для учасників круглого столу провели екскурсію по музею пам’яті жертв Голокосту, який знаходиться в Общинному центрі «Тхія».

 

" " " "