Подарунок на мільйони хмельницьким рятувальникам зробив Міністр внутрішніх справ України.

821

Подарунок на мільйони одразу після нового року хмельницьким рятувальникам зробив особисто Міністр внутрішніх справ України. Арсен Аваков разом із головою Держслужби надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним завітали на Хмельниччину, аби вручити ключі від 39 квартир. Житло надзвичайники отримали у різних будинках. Цей, до прикладу, цілком і повністю належить родинам працівників Державної служби із надзвичайних ситуацій краю.

Родина Урунових, до прикладу, уже може переїздити до власної оселі. Її облаштували поки не повністю. Господиня із гордістю розповідає про плани на майбутнє.

Чоловік Наталі Дмитро не приховує, про те, що найближчим часом стане власником квартири навіть і не мріяв. Бо, на жаль, купити житло молодій родині в українських реаліях практично нереально.

Разом із родиною Дмитро протягом 4 років винаймав житло. Не приховує, було нелегко.

Протягом минулого року заробіток рятувальників збільшували вдвічі. Цього року, як обіцяють зверху, надзвичайникам слід чекати іще одного підвищення.

Цьогоріч з державного бюджету виділили цілих 90 мільйонів на придбання житла. Це – на всю країну. Сподіваються, коштів побільшає завдяки місцевим бюджетам. Зважаючи на позицію Хмельницької і обласної, і міської влади, наші надзвичайники наступного року знову отримуватимуть ключі від новесеньких квартир.

В Міністерстві обіцяють, працювати не лише над покращенням соціальних гарантій підлеглих, а й над усучасненням існуючої матеріальної бази. Аби довести серйозність намірів окрім ключів від осель, цього дня подарували і ключі від 5-ти новесеньких пожежних автівок.

Ще краще буде, якщо вдасться реалізувати намічений Міністерством план із створення нового підрозділу. В системі МВС нарешті мають з’явитися гелікоптери.

Гелікоптери, за словами Міністра, слугуватимуть і прикордонникам, і поліцейським, і надзвичайникам. Полегшуватимуть їхню роботу і покращуватимуть якість послуг, а, отже, і нашого із вами життя.

Програма розрахована на три роки. Міністр Аваков каже, її запозичили у європейців. Зібрали найкращий досвід, а, відтак, сподіваються перевершити навіть її «авторів».

 

" " " "