Вечір пам’яті Василя Стуса.

893

Кіно, театр і поезія. У Хмельницькому кінотеатрі імені Т. Шевченка відбувся вечір пам’яті та творчості «Птах душі». Приурочений захід 80-ій річниці від дня народження українського поета Василя Стуса.  Містянам показали документальний фільм з елементами театрального перформансу. Задум був втілений за сценарієм Народного артисту України Володимира Смотрителя. Долучилися до вистави і актори аматорського театру «Дзеркало».

Переставши бути собою, поет втрачає і себе самого. Це один із найвідоміших крилатих висловів українського письменника Василя Стуса.  Він був непересічною особистістю в історії творення українських цінностей. Будучи поетом, прозаїком, літературознавцем та правозахисником впроваджував активну позицію проти політичних репресій у Радянському Союзі. У честь вісімдесятої річниці з його дня народження хмельничанам підготували вечір пам’яті та творчості.

Увесь час на сцені транслювався документальний фільм про поета. Паралельно у залі можна було побачити театральну виставу. Часом – почути музику та живе поетичне слово.

До вистави долучилися і актори аматорського театру «Дзеркало».  У своїй грі вони намагалися втілити власні почуття, якими надихалися, читаючи вірші класика.

Його поезія змістовна та лірична, наповнена духом свободи.

 

" " " "