Як копи з дітьми у настільні ігри грали

1138

«Поліція з громадою». У Хмельницькому відбувся турнір з настільних ігор між патрульними та дітьми, щоправда радше це було схоже на теплу зустріч друзів, аніж на затяті змагання. Окрім самих ігор, патрульні, саме вони виявили бажання поспілкуватися з учнями у неформальній обстановці, розповіли підліткам про специфіку роботи. У свою чергу діти поділилися власним баченням недоліків та позитивних зрушень у місті.

Нещодавно у бібліотеці для юнацтва відбувся турнір з настільних ігор «Поліція з громадою». Одна сторона міні-чемпіонату – патрульні, саме вони виявили бажання поспілкуватися з дітьми без офіціозу, інша – учні старших класів.

А ось організувала турнір молодь для молоді у рамках програми «Поліс» та за підтримки міжнародної організації IREX. Попередньо, кажуть громадські активісти, довго думали над форматом зустрічі. Навіть розглядали кілька варіантів – звичайна лекція або ж патрульний як книга, втім зупинитися на настільних іграх. Насправді, запевняють, такий вибір – не випадковість, адже тут без спілкування не обійтися.

А ось подружитися з патрульними діти встигли ще до офіційного початку. Вони розповіли про себе та поділилися власним баченням недоліків та позитивних зрушень у місті, у свою чергу полісмени розказали про специфіку роботи копа.

Як підсумок – усі задоволені. Патрульні – тим, що на мить побули дітьми, а діти – патрульними. Тепер, запевняють, чекають наступного турніру, а цей однозначно вдався. І не лише невимушеністю, а й цікавістю. Усіх учасників, а їх було кілька десятків, поділили на чотири столи, за кожним, до слова, своя гра. Зігравши, команди обмінювалися столами, тим самим опановували щось новеньке.

Власне все так і було. Тепер такі неофіційні зустрічі плануються і надалі, щоправда до них залучатимуть не лише патрульну поліцію, а й чиновників.

 

" " " "