У центрі міста вогнеборці «гасили» пожежу. Надзвичайники  провели масштабні навчання на базі ПАТ “Укртелеком”

881

Тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі на території Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком» відбулись 4 квітня. Метою навчань була перевірка правильності дій рятувальників та персоналу об’єкту у надзвичайних ситуаціях.

Пожежа в приміщенні серверної на третьому поверсі «Укртелекому» – саме за такою легендою відбувались навчання вогнеборців. Після виявлення загоряння, працівники об’єкту повідомили Службу порятунку.

Далі пролунав сигнал системи оповіщення об’єкту, після чого негайно розпочали евакуацію відвідувачів і персоналу із приміщень закладу.

За лічені хвилини прибули рятувальники, які в складі ланок газодимозахисної служби одразу евакуювали умовно постраждалих із задимленого приміщення. Далі за допомогою автодрабини вогнеборці рятували людей, які перебували на 4-му поверсі будівлі, після чого невідкладно приступили до ліквідації умовної пожежі. Загалом до навчань залучалося 12 рятувальників на 3 одиницях пожежної й спеціальної техніки.

Також під час заходу з персоналом об’єкту рятувальники провели додатковий протипожежний інструктаж та на практиці роз’яснили, як користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Надзвичайники кажуть, такі тренування дають змогу перевірити правильність дій як рятувальників, так і персоналу об’єкту – всі учасники навчаються швидко і безпомилково реагувати в екстреній ситуації. До того ж, при виявленні недоліків існує можливість їх проаналізувати та вчасно усунути, що у разі реальної загрози допоможе врятувати не одне людське життя.

" " " "