Чому нацполіція підозрює керівництво палацу у неналежному використанні бюджетних коштів

1488

Управління захисту економіки зацікавилось використанням бюджетних коштів адміністрацією хмельницького палацу творчості для дітей та юнацтва. Відповідний лист поліціянти надіслали директору палацу, аби той надав документи щодо оплати за користування приміщенням закладу. Нам стало цікаво, чому нацполіція підозрює керівництво палацу у неналежному використанні бюджетних  коштів. Тому ми спробували розібратись у цьому питанні.

10 квітня на адресу директора хмельницького палацу творчості надійшов лист від Департаменту захисту економіки. У ньому є лише одна вимога – надати завірені належним чином копії документів, щодо передачі у 2018 році в короткострокову та довгострокову оренду приміщень закладу. Не отримавши відповіді поліціянти та представники департаменту навідались до керівника – Володимира Гули. Той, вже традиційно, поділився відео звітом на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

І поки пан Гула готує відповідь, ми вирішили дізнатись як використовуються приміщення палацу. Величезний зал, розрахований на 300 місць – тут відбуваються різноманітні заходи. Часто випускники орендують приміщення для своїх урочистостей. Скільки ж коштує оренда залу та хто встановлює ціну – нам розповіла головний бухгалтер палацу.

Та директор палацу, за словами бухгалтера, мав свої думки щодо формування ціни на оренду. Розрахунки департаменту освіти йому не сподобались і він вирішив встановити власні тарифи.

Пані Олена каже, директор наказав додавати до договору оренди протокол про погодження договірної ціни. І ціна ця складала – півтори тисячі гривень. Це в рази більше від рекомендацій Департаменту освіти. Щоправда в угоді не прописувалось на скільки годин можна було орендувати зал за ці кошти. Більше того, головний бухгалтер стверджує – директор орендну плату брав частинами – одна з яких переводилась на рахунок палацу, а інша – давалась Володимиру Гулі в руки, для, нібито, відшкодування комунальних послуг.

Директор палацу Володимир Гула і сам частенько використовує зал для проведення  власного заходу. КВКактус, як каже сам директор – його дітище.  Пан Гула є і організатором КВК і ведучим. Керівник палацу каже, КВК – це захід на основі гуртка дебатів, що проходить у палаці творчості.

Зал для проведення КВКкактусу Володимир Гула використовував безкоштовно. Адже, якщо проводяться масові заходи на основі гуртків палацу – за оренду платити не потрібно.

От і пан Гула переконує – КВКактус абсолютно не комерційний захід. Гроші на ньому не заробляються. Вхід для усіх бажаючих – безкоштовний.

 Але тут щось не сходиться. До початку КВКактусу ми запитали у відвідувачів де і за скільки вони придбали квитки.

Володимр Гула переконує – єдині кошти, які може заробити КВКактус – це благодійні внески. Для цього навіть встановили яскраву золотаву коробку у холі палацу. Певне ці кошти йдуть на розвиток проекту та підтримку молодих команд.

 Коли будуть висновки управління захисту економіки – невідомо. Сам директор наразі перебуває у відпустці. Коли відпочине – сподіваємось надасть відповіді на запитання, які йому поставили посадовці.

 

" " " "