У Верховному суді залишили без змін вирок крадію трактора з Волочиського району

Чоловіка засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна крім житла

1618

Верховний суд України не задовільнив касаційну скаргу мешканця Волочиського району, який ще 2 роки тому вкрав у свого товариша міні-трактор та продав його в смт Чорний Острів. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційну суду.

Злочин трапився у Волочиському району Хмельницької області ще 2 роки тому, 3 липня. Тоді місцевий житель, після розпивання спиртних напоїв зі своїм товаришем, скористався його сп’янілим станом та заволодів проти його волі ключами від його невеличкого трактора марки  “Скаут Т18”.

Після цього він одразу ж поїхав до смт Чорний Острів, де й продав транспортний засіб вже через два дні після скоєння злочину. Волочиський районний суд визнав зловмисника винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з конфіскацією усього майна  обвинуваченого, окрім його житла. Однак відповідач та прокурор вирішили оскаржити це рішення в Хмельницькому апеляційному суді. Таке рішення сторона захисту пояснила тим, що відповідач, буцім-то, заволодів трактором не шляхом шахрайства, а з дозволу його власника. Проте апеляція не була ухвалена і вирок залишився без змін.

Читайте також: На Хмельниччині судитимуть водійку, через яку травмувалася 6-річна дитина

При цьому сторона захисту вирішила не зупинятися на цьому і твердо стояти на своїй позиції, подавши касаційну скаргу до ККС при Верховному суді України. Після розгляду матеріалів справи, колегія судів прийшла до висновку, що немає жодних підстав аби вважати, що вчинок відповідача був скоєний без злого умислу. Тож вироком ККС зловмисника знову визнали винним, однак покарання дещо змінили: замість п’яти років відповідач тепер проведе у місцях позбавлення волі на один рік більше.

" " " "