Пограбували та замордували: на Хмельниччині судитимуть кримінальний дует

Двоє чоловіків забили до смерті та пограбували сусіда

1207

На Хмельниччині судитимуть двох чоловіків з Волочиського району, які пограбували та жорстоко побили свого сусіда. Від отриманих травм потерпілий помер. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Інцидент трапився днями у селі Гарнишівка, що в волочиському районі, в приватному будинку розташованому по вулиці Грушевського. В оселі знайшли бездиханне тіло господаря з численними забоями.

«Опитавши місцевих жителів та провівши ряд оперативно-розшукових заходів, працівники поліції вже за кілька годин затримали зловмисників поблизу Волочиського залізничного вокзалу. Вони вже збирались покинути межі області», – повідомили в секторі комунікації поліції Хмельниччини.

В ході слідчо-оператвних дій правоохоронці вийшли на слід основних підозрюваних, якими виявилися двоє чоловіків. Один – 30-річний місцевий житель, а другий – 37-рфчний чоловік родом з АРК Крим, який наразі не має постійного місця проживання, Обидва чоловіки раніше вже притягувалися до відповідальності за різноманітні кримінальні правопорушення, а уродженець Криму взагалі вийшов з місць позбавлення волі лише у лютому цього року.

Також в ході слідства правоохоронці вияснили, що останнім часом підозрювані проживали на одній вулиці з жертвою. У вечір вбивства чоловіки разом чаркували і в якийсь момент вирішили навідатися до свого 64-річного сусіда. Зловмисникам було відомо, що чоловік деякий час тому отримав гроші за оренду землі.

«Спочатку вони повечеряли разом з господарем, а потім почали вимагати гроші. Коли той відмовив, зловмисники накинулись на потерпілого і сильно побили, а потім накрили ковдрою і залишили помирати. Забрали з будинку 260 гривень, які знайшли, продукти харчування, вудки і навіть взуття, після чого поспішно покинули місце події. Виявила тіло потерпілого вранці наступного дня його дружина, котра якраз повернулась від дочки», – зазначили правоохоронці. 

Читайте також: У Верховному суді залишили без змін вирок крадію трактора з Волочиського району

В ході затримання у підозрюваних було виявлено ряд речей, які належали вбитому чоловікові. Наразі зловмисникам вже оголошено про підозру, а на період досудового розслідування обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

" " " "