У Ярмолинецькій лікарні з сальмонельозом перебувають близько двох десятків людей . Підсумки тижня .

751

Пані Лілія вже понад тиждень прикута до лікарняного ліжка. ЇЇ «скосила» кишкова інфекція, яку, вочевидь, дістала в одному з кафе Ярмолинець. Каже, – побувала там на поминальному обіді. Після чогона ранок жінці стало зле.

Впродовж кількох днів до Ярмолинецької лікарні госпіталізували понад тридцять людей із харчовим отруєнням.  Усі – брали участь у трьох поминальних обідах – в тому самому кафе.

Довести заклад до ладу постановила держспоживслужба, – розповідає директор кафе Віталій Олійник.  А ще показує стос паперів з результатами аналізів, що провів  Хмельницький обласний лабораторний центр.  Тамтешні фахівці дослідили воду, столове приладдя та набори на наявність збудника хвороби – бактерії сальмонели.  Також перевірили – робочий персонал.

Проте виявили ряд інших порушень, що свідчать про недотримання санітарно-гігієнічних норм. Щодо сальмонели, Віталій Олійник припускає – закупив уже заражені продукти. Тому чекає поки відповідні органи перевірять магазини-постачальники.

Тим часом у Ярмолинецькій лікарні досі перебувають близько двох десятків людей з сальмонельозом . Аби убезпечити себе від недуги медики радять не відвідувати сумнівних кафе, тим паче в жарку літню пору. А ще – дотримуватися правил гігієни та ретельно обробляти продукти.

Да даним фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Триває слідство.

" " " "