Українське – дороге, закордонне – дешевше. Наші журналісти проінспектували ціни на місцевому ринку.

1025

Городина і м’ясо – з України, фрукти і овочі – закордонні. Лютий продавці міського ринку називають неприбутковим періодом. Саме у цей час значно зменшується кількість бажаючих придбати продукти, а ціни зростають. Скільки зараз коштують найпопулярніші групи товарів ?

Ціна на городину у лютому зросли. Щоправда – лише на кілька гривень. Зимову капусту можна придбати від шести гривень за кілограм. Картопля залишається в ціні – 15 гривень за одне кіло. Цьогоріч навіть продавці її називають дорогою.

Прилавки із овочами та фруктами буяють асортиментом. Ціни різні –все залежить від сезонності та країни виробника. Цитрусові можна знайти від 55 гривень. Огірки та помідори – від 70 гривень за кілограм. Продавці кажуть,закордоннекупувати вигідніше, бо дешевше.

У лютому хмельничани активно  купують гранати і хурму.

У м’ясному павильйоні традиційно продають курятину, яловичину та свинину. Найдешевшою вже кілька місяців поспіль залишається курка. Філейна частинка вартує трохи меншеяк 90 гривень, гомілки – 45 гривень. Не змінилася ціна й на свинину. В середньому один кілограм коштує 100 гривень. Сало можна придбати від 20 гривень за кілограм.

Традиційно у ціні продовжує рости гречка. На лютий цінник показує вже 30 гривень за кілограм. Та продавці кажуть, ця крупа ще не на піку. Тож незабаром вартість може зрости.

" " " "