У Хмельницькому, в парку Чекмана, вперше за 30 років ремонтують місток

У найбільшому парку Хмельницького, через ремонті роботи, перекрили одну з алей

2216

На алеї знаходиться міст, який не ремонтувався протягом 30 років. Приблизно років із 10 тому металеву конструкцію моста вирішили обшити деревом. Звісно ж, із часом воно повністю прогнило, і місток дещо перекосився.  Так би й стояти йому скособоченим, якби місто не взялося за оновлення містка, інформує “Поділля NEWS”.

“Не можна сказати, щоб він був аварійно-небезпечний, але точно, що не зручний для пересування”, – підкреслив начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Отож, стару конструкцію містка вирішили повністю прибрати і встановити на її місці новий каркас. Фундаменти залили подалі від берегів, аби зменшити руйнівну дію води. Металоконструкцію обрали дещо сучаснішу ніж стара – арками, які значно підвищать строк експлуатації. Саме ж полотно містка планується зробити з дерева.

Читайте також: У Хмельницькому затіяли розбудову 17-го ліцею: простору не залишиться зовсім

Загалом ремонтно-будівельні роботи будуть коштувати місту приблизно 300 тисяч гривень. Гроші на реконструкцію об’єкта виділені комунальним підприємством “Парки і сквери міста Хмельницького”. Ці кошти –  із того бюджету, що формується за рахунок податків, які сплачують підприємці за право торгівлі на території парку імені Чекмана.

Доки проводяться ремонтно-будівельні роботи, містяни змушені обходити перекриту алею іншою стежкою. Однак, абсолютна більшість ставиться до цього з розумінням і не ремствує з приводу незручностей. Адже, рано чи пізно, ремонтні роботи будуть завершені, і в парку з’явиться новий, зручний та безпечний місток.

" " " "