Українські школярі зможуть відмовитися від здавання ДПА: за яких умов

Українським випускникам дозволили не здавати ДПА

891

Цьогоріч в Україні дозволили випускникам не здавати державну підсумкову атестацію. Відповідний закон ухвалила вчора, 13 квітня, Верховно Рада України. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки України.

Таке рішення з боку парламенту було повязане з ризиками від пандемії COVID-19. У такий спосіб народні обранці намагаються мінімізувати контакти між абітурієнтами, що дасть змогу дещо зменшити темпи розповсюдження коронавірусної інфекції серед випускників та вчителів.

Так, абітурієнти зможуть, за власним бажанням, здати ДПА в рамках зовнішнього незалежного оцінювання. Тобто, якщо випускник не має наміру вступати до вищого учбового закладу цьогоріч, то ДПА для нього буде не обов’язковим. У протилежному випадку ДПА можна буде пройти у формі ЗНО.

Читайте також: На Хмельниччині очікують партію п’яти тисяч доз китайської вакцини CoronaVac

Також у МОЗ наголосили, що усі етапи зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах:

основна сесія ЗНО – з 21 травня до 15 червня,
додаткова сесія – з 26 червня до 16 липня.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, на ЗНО-2021 зареєстровано 389 710 осіб, які обрали 1 543 756 тестувань.

" " " "