Українські традиції. У Волочиській громаді відбувся фестиваль колядок та щедрівок

316

Українська автентичність. У Волочиській громаді відбувся традиційний фестиваль колядок та щедрівок. Цього року до центральної садиби з’їхалися 25-ть колективів аби і себе показати, і на інших подивитися.

Спочатку усі учасники фестивалю спільно виконали відому українську колядку під стінами місцевого будинку культури. Далі рушили площею громади.

Цього року на традиційний фестиваль «Хай святиться-веселиться Свята Йорданська водиця» приїхали 25-ть аматорських колективів зі всієї громади. Гурт «Колорит» із села Курилівка. Художня керівниця розповідає, співають колядок та щедрівок і у себе в селі.

Приїхали на фестиваль як молоді колективи, так і вже доволі поважні. Народному аматорському фольклорно-етнографічному ансамблю «Авратинські вечорниці» вже 53-ри роки.

Потрібно розвивати українські традиції та не забувати про них. Це і дозволяє робити такий фестиваль, каже заступник міського голови Володимир Сергійчук.

Аби і надалі розвивалася українська музика та пісня, відзнаки отримали  десять гуртів. П’ять із них були нагороджені від імені народного депутата України Сергія Лабазюка.

Загалом відзначили п’ять колективів. Серед них-група щедрувальників зразкової вокальної студії «Барвограй» Волочиського НВК, гурт щедрувальниць з Полянського будинку культури та щедрувальників з Гречанівського сільського будинку культури. Також  нагороди отримали гурти Копачівського та Ожигівського старостатів. До слова, щедрувальники з Ожигівців вразили слухачів виконанням патріотичної колядки та оригінальними декораціями.

" " " "