ВІНДСЕРФЕРІНГ НА БУЗІ

325

Не так давно у Хмельницькому з’явився віндсерфінг. Один із видів вітрильного спорту популярний в усьому світі. Дедалі більше хмельничан опановують це екстремальне заняття.

Олег Роля працює в ІТ-сфері. Декілька років тому він відкрив для себе віндсерфінг. Це один із видів вітрильного спорту. Відтоді улюблене хобі стало невід’ємною частиною його життя.

Одна з мрій Олега – відродити вітрильний спорт у Хмельницькому.

У віндсерфінгу немає обмежень. Цим він і особливий. Тренуватись можна у будь-якому населеному пункті, де є відкрита водойма. Та головне – мати бажання.

Під вітрило стають від малого до старого, розповідає керівник. Минулого року спортсмени навчили шестирічного хлопчика керувати. Зараз він уже катається на рівні з дорослими. А от декілька днів тому вже старший чоловік без сторонньої допомоги катався самостійно.

Аби серфером необхідне обладнання  – гідрокостюм, дошка і вітрило. Нове знаряддя не завжди підійде майбутньому спортсмену, та й коштує воно чимало. А ще керівник клубу каже, простіше навчитись ловити вітер узимку. Так, за лічені хвилини освоїте ази вітрильного спорту.

Навіть досвідчені спортсмени наголошують на безпеці. Бо віндсерфінг – спорт для сміливих. «Головне – подолати себе» – каже Олег.

" " " "