Укртрансбезпеківці знову ловлять нелегальних таксистів.

1009

Нелегалам – бій! 2018-ий в Укртрансбезпеці назвали роком легалізації таксі. За півтора місяці інспекторами служби уже складено 15 протоколів на тих, хто працює без ліцензії. На жаль, в області таких більшість. Із 4000 таксистів, офіційно послуги краянам надає лише 10 %.

Ловити нелегалів укртансбезпеківцям з кожним роком стає дедалі важче. Бо лишень на дорозі з’являється спеціалізоване службове авто машини із шашечками зникають. Спрацьовує і вуличне радіо, і служби, котрі без жодних докорів сумління покривають незаконних перевізників.

Була шашечка і немає. Ось так нелегальні таксі перевтілюються у звичайні автівки. А таксисти  – у друзів, родичів чи просто добрих людей. Нас, до прикладу, ось цей пан абсолютно безкоштовно привіз з Зарічанської на Озерну. Гроші не взяв, бо технічно запримітив працівників Укртрансбезпеки. Чоловік зарікався – державі платити не хоче й не буде.

Таких як він, в області більшість. Із 4000 таксистів лише 10 % мають ліцензію, а, отже, право перевозити пасажирів. А із десятків служб таксі, які працюють, до прикладу, в обласному центрі лише одна зареєстрована як служба. Решта просто надає інформаційні послуги. Таким чином, відповідальність за пасажира практично ніхто не несе. А, отже, їздити на таксі небезпечно.

Аби убезпечити пасажирів, 2018-ий на Хмельниччині оголосили роком легалізації таксі. За півтора місяці роботи інспектори Укртрансбезпеки під час спільних рейдів з патрульними перевірили не одну машину. І навіть встигли виписати 15 адмінпротоколів. Якщо суд вирішить, нелегалам світить чималий штраф.

 

" " " "