Причини отруєння дітей відомі, винних шукають.

385

Що робити, якщо людина без свідомості, не дихає, а швидку чекати до двадцяти хвилин? До всесвітнього дня домедичної допомоги в українських школах проводять інструктажі. В Хмельницькому Європейська рада реанімації вже розповіла сотні учнів як діяти у кризовій ситуації.
Надання першої домедичної допомоги – це базові знання, які мають бути в арсеналі кожної людини. Лічені хвилини врятують життя. Благодійні акції до дня домедичної допомоги проходять у всій Україні. Зокрема, Європейська рада реанімації поставила за мету навчити близько двохсот школярів Хмельницького надавати першу допомогу.
Дітей навчали надавати медичну допомогу за трьома пунктами: що робити, якщо людина без свідомості і не дихає, якщо людина без свідомості і дихає та коли вдавилась.
Бажаючі потрапити на інструктаж мали просто зареєструватись. Через дотримання карантинних норм у школярів перевіряли температуру та вимагали наявність маски. Більшість учасників прийшли з однаковою метою.
Між учасниками заходу також проведуть конкурс. Діти мають відзняти ролик про надання домедичної допомоги. Призових місць буде дев’ять. Перші 3 виграють електросамокат, другі – навушники, треті – сертифікат на 2 тисячі гривень для покупок в магазині одягу. Після проходження інструктажу школярі отримають сертифікат європейського зразка.

" " " "