Ціна на землю на Хмельниччині стрімко зросте через кілька років

Власникам паїв не радять зараз продавати свій скарб

938

Попри те, що ринок землі діє вже три місяці, високої активності на ньому не спостерігається. Селяни не квапляться продавати свою землю. Хтось воліє почекати, що буде далі. А хтось просто чекає кращої ціни на свій товар, І в нього на це є підстави. Через кілька років ціна на землю на Хмельниччині, як і всюди в Україні, має стрімко зрости, йповідомляє glavcom.

Нині в Україні, навіть у тих регіонах, де найактивніше продають землю, а це – Харківщина, Сумщина і Донеччина, ціна на землю невисока. Відповідно до закону вона не може бути нижчою за нормативно-грошову оцінку. Власне, за такою ціною її здебільшого і продають. Тобто гектар йде приблизно за 1200-1250 доларів.

Тим часом, фахівці ринку прогнозують, що ціна на землю зростатиме щороку приблизно на 20%. Тобто до 2024 року вона в середньому сягне 2200 доларів за гектар. І саме в 2024 спеціалісти прогнозують стрімке зростання вартості землі.

Саме тоді прийдуть на ринок покупці-юридичні особи, в яких є гроші, і є бажання скупити землю. Отже, вже через 2-3 роки ціна на землю може набагато вирости.

" " " "