Де лікувати хворих на COVID-19: Хмельницька інфекційна лікарня переповнена

У лікарні чекають дофінансування на ремонт та створення додаткових відділень

1771

Через різке зростання кількості інфікованих у Хмельницькій інфекційній лікарні не вистачає місць для стаціонарного лікування хворих іх COVID-19, йдеться в матеріалі XM-inside.

Хмельницька інфекційна лікарні – єдиний заклад в області, де можуть лікувати хворих на коронавірус , переповнена на 30%. Щодня кількість пацієнтів збільшується.

Головна лікарка Оксана Піддубна повідомляє, що в лікарні готові до великого напливу пацієнтів.  Лікарня розрахована на 100 місць, але, враховуючи ситуацію, що склалася, прогнозують збільшення кількості місць до 200.

Також головлікар зазначає, що вони будуть діяти відповідно до оперативного плану. Якщо в Хмельницькому розпочнеться друга хвиля  СOVID-19, то в лікарні відкриють додаткову базу. Також в лікарні уже відкрили додаткове відділення на третьому поверсі.

«Ми звернулися до Департаменту охорони здоров’я ОДА, аби  уже на понеділок нам надали з кадрового резерву обласної лікарні реанімаційний пост. Розраховуємо на декілька лікарів-анестезіологів та медсестер», – зауважує Оксана Піддубна у інтерв’ю для Інформаційного порталу «ХМ-інсайт».

Нагадаємо, що кількість інфікованих у Хмельницькій області за добу збільшилася на 14 осіб, повідомляють в Хмельницькій ОДА.

" " " "