День українських миротворців

421

Вони присутні в різних гарячих точках світу. 15 липня Україна вшановує своїх миротворців. Чимало із них мають по кілька ротацій та бойові травми. Водночас, продовжують виконувати свої обов’язки у підпорядкуванні Організації об’єднаних націй. Понад тридцять тисяч наших земляків побували у складі миротворчих місій.

Українські миротворці відзначають професійне свято. З цієї нагоди на Хмельниччину з робочою поїздкою завітав заступник міністра у справах ветеранів. Разом із посадовими особами Хмельниччини Олексій Ілляшенко поклав квіти до пам’ятника загиблим героям. Миротворці є у лавах і військових, і правоохоронних органів. Точну кількість їх у міністерстві зараз підраховують через впровадження нової системи єдиного реєстру ветеранів війни.

Статус учасника бойових дій з 2014 року отримали більше 18 тисяч чоловік, з них 500 – це жінки. А статус учасника локальних війн має понад 5 тисяч подолян.
Три з половиною тисяч подолян побували в Афганістані. А загалом у гарячих точках світу мали присутність понад 30 тисяч наших земляків. Однак, війна триває – і вкрай важливо підтримувати героїв у мирному житті, каже голова спілки ветеранів.

Роботу із всебічної підтримки ветеранів різних війн в обласній раді разом із оновленим складом депутатів розпочали із перегляду соціальних програм. Для їх обговорення залучають і самих військовослужбовців – адже їх пропозиції мають бути почутими.

Лише з 1992 року більше 40 тисяч військовослужбовців ЗСУ взяли участь у міжнародних миротворчих операціях.

" " " "