Доброволець з Білорусії загинув захищаючи Україну

1194

11 лютого 2023 р. у Варшавському католицькому костелі Святого Олександра на плацу Trzech Krzyży провели прощальну службу за захисником України, білорусом, добровольцем Едуардом Лобовим,який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Едуард загинув під Вугледаром 26 січня 2023 р., будучи вже пораненим, до останнього подиху захищав відхід пораненого командира.

Едуарду Лобову було 34. У Білорусії він був активним учасником опозиційної організації “Молодий фронт”. У 2010 році напередодні президентських виборів він був затриманий, а потім засуджений по сфабрикованому звинуваченню. Чотири роки Едуард провів у колонії посиленого режиму, був визнаний політв’язнем та вийшов на волю у 2014 році. Після звільнення Лобов не міг залишатися осторонь несправедливості та беззаконня, яке почала чинити в Україні росія. І вже в 2015 році він вступив до лав ЗСУ.

Дев‘ять років служби він віддав за справедливість, і власне життя віддав за Україну в боротьбі з російським військовим агресором. Він полюбив Україну, яка була близька йому по духу, знайшов друзів та знайомих, Хмельницький став для нього другим домом, адже у себе на Батьківщині, в Білорусії, рідний дім діючий проросійський президенський режим змусив покинути. Друзі та знайомі згадують Едуарда Лобова із тяжким болем у серці, адже він був волелюбним, принциповим і відкрито висловлював свою думку щодо несправедливості, був надзвичайно відповідальним, був «людиною слова». 12 лютого Едуарда Лобова похоронять у Варшаві.

 

Едуард Лобов є Героєм для свободолюбивих білорусів і став Героєм для України. Низький уклін і подяка полеглому воїну. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Едуарда Лобова.

Попрощатися із Едуардом Лобовим прийшли рідні та близькі, люди, різні за національністю та віросповіданням, знайомі та зовсім незнайомі із полеглим воїном, але їх об’єднує те, що вони не терпимі до російської агресії, засуджують військові дії та їх підтримку.

 

" " " "