Кричали “90-ті повертаються”: у Києві побили та пограбували журналіста Андрія Куликова

666

Напали на телеведучого двоє, проте поліція підозрює, що до злочину причетні четверо.

У п’ятницю зранку, 7 січня, двоє невідомих чоловіків підійшли до журналіста та попросили закурити. У той момент, коли Куликов поліз у кишеню за цигарками, з криком “90-ті повертаються” та “Гоп-стоп!”, його ударили в голову та повалили на землю.

Це сталося у Києві на проспекті Перемоги в Шевченківському районі. У телеведучого відібрали 3 000 гривень, банківську картку та мобільний телефон.

У коментарі «Детектору медіа» журналіст повідомив, що не пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю.

В етері “Україна 24”, як передає Depo.Київ, потерпілий зазначив:

“Почуваюся добре, бо розмовляю з колегами. Є сліди забоїв, однак кості не переламані”.

Також журналіст додав, що після побиття, уже в неділю записував музичну програму і наразі активно працює.

Куликов в етері також розповів про подробиці нападу на нього:

“Я б хотів виправити повідомлення, що вони напали, коли я відмовився дати закурити. Насправді, я поліз у кишеню, щоб дістати цигарки і в цей момент з криком “90-ті повертаються!” та “Гоп-стоп!”один з нападників завдав мені кілька ударів у скроню і у вухо. Потім мене збили з ніг. Потім вже почався обшук і вилучення цінних речей. Після того, як вони пішли, я витер заюшене кров’ю обличчя і пішов до найближчого відділку поліції. Там негайно взялися до роботи”, – розповів журналіст.

На зображенні може бути: 1 особа

Як розповів т.в.о. начальника відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич,  співробітники карного розшуку та бійці полку поліції особливого призначення № 1 за кілька годин встановили місцезнаходження двох грабіжників та виявили їх у одному з хостелів столиці.

Розбійниками виявилися 23-річні жителі Миколаївської та Волинської областей. Обоє мають кримінальне минуле. Один із них раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків. Інший наразі перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку. На даний час правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до скоєння даного кримінального правопорушення.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 КК України – грабіж. Наразі двом затриманим уже повідомили про підозру у скоєнні злочину. Їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Розбійникам “світить” ув’язнення на термін до 6 років.
" " " "