Медіаконтроль: як Хмельничани дотримуються карантинних заходів (фото)

Умови для всіх однакові, але кожен дотримується їх по-різному

12690

Вимоги, які запровадила міська влада Хмельницького передбачають закриття на період карантину торгових і  торгово-розважальних центрів, речових ринків, ринків будматеріалів, магазинів (крім продуктових і товарів господарської групи), салонів краси, перукарень, закладів громадського харчування (крім тих, що працюють на вивіз) тощо.

Закон вступив у дію днями, а сьогодні ми вирішили переконатися, чи дотримуються Хмельничани «жорстких» умов карантину. Як і чи взагалі працює все у центрі міста – дивимося на фото. Більшість установ зачинені з поясненням: «на карантині».

 

Інші ж працюють, але в обмежених умовах.

Не побоялися суворих заборон торгові точки з продажу мобільних пристроїв та деякі кафетерії.  Можливо, для населення зараз так важливо придбати мобільний телефон чи аксесуар до нього і закріпити це гарячою кавою.

Отже, не всі вищеперераховані установи дотримуються загальноприйнятих правил. Мабуть, деякі підприємці хочуть «зірвати куш» в період епідемії, ризикуючи здоров’ям своїх працівників.

Також вирішили звернути увагу на громадський транспорт. Чи у всіх водіїв та кондукторів наявні засоби індивідуального захисту?

Не у всіх громадських транспортних засобах водії та кондуктори сховані за медичними масками й одягнуті  у рукавички.  Прикро, що люди байдужі до власного та чужого здоров’я.

Будемо сподіватися, що завтра кожен свідомий громадянин, осмислить ризики, на які наражає себе, перебуваючи у місцях скупчення населення без засобів особистої безпеки.

" " " "