На Білогірщині незаконно користуються землями навчальних закладів

Розслідуванням справи займаються прокурори з Хмельниччини

1460

Навчальні заклади на Білогірщині незаконно передали в приватне користування 31 гектар землі вартістю в 2,1 мільйони гривень. Ділянку передали суб’єкту господарювання для вирощування сільськогосподарської продукції.

Старокостянтинівська місцева прокуратура виявила порушення вимог земельного законодавства під час використання землі на території Білогірського району. У прокуратурі встановили, що фермерське господарство та Іршиківський НВК уклали договір соціального партнерства, відповідно до якого і було передано для користування ділянку площею 31 гектар, що розташована в межах  Вікнинської сільської ради.

Аналогійний договір про соціальне партнерство уклали для вирощування сільськогосподарської продукції на площі понад 5 гектарів землі вартістю 300 тисяч гривень в межах Білогірської селищної ради, що належить Білогірському ліцею.

Використовуючи подібні спекуляції, сторони хотіли приховати реальну оренду землі. Але, згідно з чинним законодавством, розпоряджатися цими земельними ділянками можна лише за наявності рішення відповідного органу виконавчої влади та з обов’язковим проведенням аукціону.

" " " "