На Хмельниччині відправили за грати матір, яка продавала своїх дітей

Жінку затримали під час одержання грошей у покупця

1242

На Хмельниччині суд ухвалив вирок 28-річній жительці села Вовковинці Деражнянського району, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Йдеться про резонансний випадок, що стався у червні минулого року. Тоді до поліції надійшла заява, що 27-річна жінка із Вовковинець шукає покупця для своїх дітей. Горе-матір виставила на продаж 7-річного хлопчика і 5-річну дівчинку. За свій “товар” вона зажадала від покупця 35 тисяч доларів.

Поліція затримала “матусю” під час одержання першого траншу від цієї суми – 10 тисяч доларів і 10 тисяч гривень. Як з’ясувалось, жінка вела асоціальний спосіб життя, за який її мали намір позбавити батьківських прав. Тоді вона надумала випередити соціальну службу, яка хотіла забрати в неї дітей, та ще й підзаробити на цьому. Так вона й стала шукати покупців для своїх малюків.

До речі, в неї на той час була ще й третя дитина. Наймолодшого хлопчика вона мала намір продати десь через півроку після старших. Коли трохи підросте – зізналася “дбайлива матуся”.

Читайте також:  Подробиці летальної ДТП з трактором на Хмельниччині: у смерті дитини є частка вини дорослих

Суд врахував обставини злочину та його тяжкість, але й взяв до уваги інші чинники, що пом’якшували ступінь вини жінки. Зокрема, її скрутне матеріальне становище, а також щире каяття, яке начебто вона продемонструвала під час слідства. Таким чином, суд призначив їй покарання у вигляді 4 років колонії. Понад рік від цього строку вона вже відбула під час досудового слідства. Отже, жінці залишилось спокутувати свою провину близько двох з половиною років.

" " " "