На Хмельниччині вода забрала двох дітей: трагедії на Горині

Протягом останньої доби рятувальники Хмельниччини дістали з річки тіла двох дітей

1674

У Хмельницькій області вчора, 11 червня, втопилося у водоймах в різних населених пунктах двоє дітей. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Хмельницькій області.

Так, 11 червня о 16-й  надійшов тривожний сигнал зі Славути.  Повідомляли,  що в річці Горинь втопився 13-літній підліток. Отримавши повідомлення про нещасний випадок, на місце інциденту одразу ж була направлена бригада славутських рятувальників та водолази зі славутської комунальної Аварійно-рятувальної станції разом з водолазами-волонтерами, які прибули з міста Нетішин.

В ході пошукових робіт, рятувальники провели розвідку поверхні річки на надувному човні, в той час як водолази обстежували дно водойми на площі приблизно 1,5 га. До заходу сонця тіло виявити не вдалося, тому пошукові роботи прийшлось продовжити вже сьогодні, 12 червня.

Лише сьогодні о дев’ятій ранку  Аварійно-рятувальному загону спеспризначення ГУ ДСНС України все ж вдалося виявити тіло дитини та доставити його на берег.  Тіло загиблого відправили на судово-медичну експертизу.

Як з’ясувалося,  хлопець, що навчався в 7 класі однієї зі славутських шкіл, вирішив половити в річці раків разом зі декількома товаришами. На жаль, цей відпочинок обернувся справжньою трагедією.

Інший випадок трапився у місті Нетішин – також на річці Горинь. Там, приблизно о 17.13 на номер служби “101” надійшло повідомлення про те, що на вулиці Шевченка, поблизу старого млина, під час купання втопилась 10-річна дитина.

На місце події одразу ж було направлено бригаду рятувальників та водолазів-волонтерів. Після обстеження поверхні і дна водойми, приблизно о 18.05, тіло хлопчини знайшли і доставили на берег.

З’ясувалося, що хлопець 2010 року народження, мешканець міста Золочів, що на Львівщині, приїхав разом з молодшим братом погостювати у бабусі. Разом із бабусею та старшою двоюрідною сестрою діти пішли на відпочинок до річки. Старший хлопчик упав у воду і хлопчик почав тонути. Бабуся разом з сестрою намагалися його врятувати, але їхні спроби виявилися марними. Люди, які відпочивали поруч, врятували бабусю та молодшого 8-річного брата загиблого хлопчика.

" " " "