За два мільйони гривень для дитячої міської лікарні придбали рентгенапарат

907

Економія операційного часу, підвищення ефективності лікаря та мобільність. У Хмельницьку міську дитячу лікарню придбали сучасне обладнання. Це С – дуга, або хірургічний рентгенапарат з електронно-оптичним перетворювачем. Зазвичай його використовують в ортопедичних операціях та нейрохірургії.

Він зменшить час операції в рази, надасть миттєво знімок пошкодженої кістки і здатен деталізувати зображення. У Хмельницьку міську дитячу лікарню придбали нове обладнання. Це хірургічний рентгенапарат. Його особливість у мобільності, адже завдяки конструкції він може змінювати своє положення. І вже за кілька секунд виводити зображення на екран.

Про такий апарат лікарі мріяли дуже давно. Раніше під час кожної операції їм доводилося працювати чи не навпомацки, адже існуюче обладнання вже давно застаріло. Протягомроку  у лікарні в середньому оперативних втручань лише на кістках та суглобах у дітей від народження і до 18 років проводили близько двохсот.

Окрім значного покращення матеріально-технічної бази закладу, там зможуть і заробляти. Апарат дасть можливість більш широко працювати із Національною службою здоров’я.

І хоч лікарня міська, тут обслуговують дітейзі всієї області.

Вартість рентгенапарату- близько двох мільйонів гривень. Цього року з міського бюджету на оновлення техніки в усіх медичних закладах виділили понад 17 мільйонів гривень. Більшістьобладнаннявже доставили, залишилося ще кілька одиниць.

" " " "