Курс у небо: у хмельницькому аеропорту створять відділ туризму і стоянку для далекобійників

1156

А ми продовжуємо розповідати про курс у небо керівництва хмельницького аеропорту. Найближчим часом там створять власний відділ туризму. Це – основоположний і навіть, можна сказати, стратегічний підрозділ, котрий визначатиме майбутнє летовища. Які літаки потрібні хмельницькому аеропорту, аби той не втрачав – і з’ясовуватимуть у майбутньому відділі. Наразі, каже директор аеропорту, тут уже почали заробляти. Поки кошти надходять, в основному, від аероклубу. Незабаром, сподівається Валерій Сорока, тут з’явиться нове джерело прибутків, котре дозволить вийти нашому летовищу на новий рівень.

Пасажиропотік – чи не найнеобхідніший показник для визначення подальшої долі летовища. Саме з його допомогою проводяться розрахунки куди і чим в майбутньому літатимуть із Хмельницького.

Неправильне визначення пасажиропотоку, зрештою, призведе до збитків.

Аби не допустити втрат у майбутньому при летовищі планують створити і справді стратегічний підрозділ – управління туризму. Позитивного рішення від обласних обранців директор аеропорту чекає вже на найближчій сесії.

Управління туризму поки працюватиме на перспективу. Адже великі літаки у нас поки ще не приймають – не дозволяє злітно-посадкова смуга. Наразі триває робота над розробкою проєкту з її реконструкції. Летовище повноцінно ще не функціонує, але поступово відновлюється і вже навіть почало заробляти кошти. Поки вони надходять, в основному, від аероклубу. Незабаром, сподівається Валерій Сорока, тут з’явиться нове джерело прибутків.

Стоянка для фур – гарний спосіб підзаробити. Аби її обладнати – потрібні кошти. Їх сподіваються виграти в Фонді регіонального розвитку. Наразі від хмельницького аеропорту там – два проєкти. Окрім облаштування зони відстою, керівництво летовища сподівається ще й отримати фінансування на встановлення огорожі. Це, в свою чергу, дозволить реалізувати іще один план із заробітку – прийом та випуск вантажних суден.

" " " "