На Хмельниччині жорстоко покарали чоловіка, котрий зґвалтував 60-річну жінку

На суді зловмисник визнав свою провину лише частково

794

На Хмельниччині суд визнав винним молодого чоловіка, котрий силою “заволодів” 60-річною жінкою. Про це повідомила прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Подія мала в листопаді минулого року в селі Буртин, що в Полонському районі. Тоді 32-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння пробрався на подвір’я потерпілої, після чого схопив її, відніс у сарай та зґвалтував. При цьому, аби жінка не пручалася, він декілька разів вдарив її кулаком в обличчя, доки постраждала не знепритомніла. У результаті жінка отримала тілесні ушкодження, які класифікуються як тяжкі та ті, що небезпечні для життя.

На суді жінка підтвердила, що того дня вона сиділа у себе на подвір’ї, коли п’яний місцевий підійшов до неї та відволік в сарай, аби силою змусити її вступити з ним у статеві відносини.

У свою чергу зловмисник визнав свою провину лише частково. За його версією потерпіла сама погодилася на секс із ним, а після цього почала казати, що розкаже все односільчанам. Зі слів обвинуваченого, це викликало в нього напад люті, котра спровокувала його до нанесення жінці трьох ударів по обличчю.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік зґвалтував 12-річну доньку своєї співмешканки

«Такі показання обвинуваченого суд розцінив критично. І призначаючи  покарання, врахував, серед іншого, ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, мотиви, причини та його наслідки, негативні характеристики обвинуваченого, вчинення ним злочину у стані алкогольного сп’яніння, лише часткове визнання вини», – йдеться в повідомленні суду.

Одинадцять років позбавлення волі – таке покарання призначив Полонський районний суд винному у зґвалтуванні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 152 Кримінального кодексу України).

Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

" " " "