Нові суттєві заборони: умови карантину на Хмельниччині суворішають

Про нові заходи безпеки під час карантину говорили на брифінгу в обласній адміністрації

33897

Хмельницька обласна влада продовжує вживати заходи, що протидіятимуть розповсюдженню смертельного вірусу. Для того аби мінімізувати потік населення у громадських місцях, окрім закриття розважальних  та обслуговуючих закладів, скасують низку перевезень.

Отже, від сьогодні встановлюється обмеження на:

  • міжобласне та міжрайонне транспортне перевезення. Здійснюватимуть маршрути лише в цільових випадках – перевезення пасажирів для виконання посадових та службових обов’язків. Це стосується як регулярних, так і  нерегулярних перевезень;
  • у межах населених пунктів. У громадських транспортах, таких як тролейбуси, автобуси, маршрутні таксі має бути не більше 10 осіб;
  • усі види залізничних перевезень громадян. Крім  окремих випадків, погоджених з Мінінфраструктурою та МОЗ.

Контроль за дотриманням усіх карантинних умов будуть здійснювати працівники національної поліції. А в закладах громадського харчування, що здійснюють обслуговування  на виїзд,  працівники Держпродспоживслужби перевірятимуть дотримання усіх санітарних норм.

Зауважимо, що медична допомога при виникненні підозри на вірус Covid-19 буде надаватися лише у Хмельницькій інфекційній лікарні. Наразі установа забезпечена усім необхідним обладнання та засобами особистого захисту працівників.  Також обласна влада передбачає виплату надбавок до заробітної плати медичним працівникам, які будуть, при необхідності,  залучені до лікування хворих на коронавірус.

" " " "