Поліцейська із Шепетівки стала доброю феєю для багатьох сімей району

Ольга Семенюк уже близько 10 років, із власної ініціативи, опікується незаможними родинами Щепетівського району

1052

Майор поліції Ольга Семенюк, яка працює старшим інспектором ювенальної превенції у Шепетівському відділі поліції, вже близько десяти років допомагає незаможним сім’ям, розповідає сектор комунікації поліції Хмельницької області.

15 років тому, після закінчення Національної академії внутрішніх справ, ця тендітна білявка розпочала роботу в Шепетівському відділі поліції. Молодій спеціалістці доручили займатися ювенальною превенцією. І з тих пір вона трудиться на цій стезі, допомагаючи неблагополучним підліткам району знайти вихід із непростих життєвих обставин.

Втім, крім своїх безпосередніх службових обов’язків, ця жінка добровільно узяла на себе ще одну ношу – допомогу сім’ям з дітьми, які опинились у скрутних обставинах. Така ідея спала їй на думку близько десяти років тому. Адже усім батькам знайома ситуація, коли діти швидко виростають з одягу, а він ще залишається майже новеньким і цілком придатним для носіння. Ольга почала збирати такі речі у колег, аби потім передати їх у сім’ї, де є менші діти. Адже поліції, на жаль, доводиться нерідко мати справу з такими родинами, де немає грошей навіть на елементарне харчування, не кажучи вже про нормальний одяг та іграшки для дітей.

Читайте також: На Хмельниччині суд оштрафував батька за те, що син у нього наркоман

Майор Семенюк взяла на себе турботу про такі сім’ї. І коли випадає нагода потрапити в таку родину з перевіркою (а такі нагоди, на жаль, випадають нерідко), жінка бере з собою припасені іграшки та речі, аби передати їх для дітлахів.

Спочатку її підопічні з підозрою ставились до такої допомоги, зізнається Ольга. Та згодом уже звикли і тепер із вдячністю беруть те, що вона привозить. Сама жінка нічого особливого у цих, добровільно взятих на себе, додаткових обов’язках не бачить. Каже, це елементарний прояв людяності і бажання допомогти. А ще, вона не любить говорити про себе, а воліє більше говорити по свою роботу.  Це той рідкісний випадок, коли людина знайшла своє справжнє покликання.

" " " "