Правоохоронці викрили схему збуту наркотиків у хмельницькому СІЗО

444
До злочинної групи наркоторгівців входило четверо осіб: 2 чоловіків із СІЗО та 2 жінок на волі.

Організував злочинну групу 34-річний підслідний у кримінальному провадженні. Спільниці передавали наркотичні та психотропні засоби в Хмельницький слідчий ізолятор через поштовий зв’язок, а чоловіки збували їх серед ув’язнених.

“Заборонені речовини маскували у харчові продукти, медичні препарати та відправляли до Хмельницького слідчого ізолятора. Надалі наркотики продавались серед утриманців установи, а частина коштів йшла на поповнення так званого “злодійського общака”, – йдеться у повідомленні Нацполіції.

У результаті санкціонованих обшуків за місцем проживання усіх учасників злочинного угруповання, яке правоохоронці провели 27 вересня 2021 року, було вилучено:

  • наркотичні речовини;
  • “чорнові” записи;
  • мобільні телефони тощо.

“Викрили групу наркоторгівців оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно з колегами з управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, слідчими поліції та співробітниками СІЗО за процесуального керівництва прокуратури”, – зазначають в поліції.

Усім учасникам злочинної групи оголосили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинений організованою злочинною групою) КК України. Їм “світить” ув’язнення на термін до 12 років з конфіскацією майна.

" " " "