Прокуратура Хмельниччини вимагає повернення 255 га земель заповідника “Мальованка”

445

Порушення законодавства стосовно земель ландшафтного парку “Мальованка” виявляють вже вдруге. Два тижні тому, 30 грудня, прокуратура Хмельниччини заявила про те, що Судилківська сільрада роздала 167 га заповідника незаконно. Цього ж разу мова про 255 га.

Відомості стосовно цієї ділянки внесено до Державного земельного кадастру як про земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Це є порушенням чинного законодавства, адже ці землі входять до об’єктів Смарагдової мережі України, а тому підпадають під охорону Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

“Вказана обставина створює передумови для незаконного розпорядження землями зазначеного регіонального ландшафтного парку” – зазначив керівник Шепетівської окружної прокуратури Роман Олійник.

Тож, Шепетівська окружна прокуратура заявила позовні вимоги про скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 255 га, яка знаходиться у межах заповідника «Мальованка» у Шепетівському районі.

Ділянка надана Шепетівському районному спеціалізованому лісокомунальному підприємству для ведення лісового господарства. Скасування реєстрації запобіжить незаконному заволодінню землею.

У прокуратурі додають, що вартість цієї землі становить більше 13 мільйонів гривень.

" " " "