Програма наставництва для дітей-сиріт діятиме на Хмельниччині.

1660
Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Уповноваженим Президента України з прав дитини, Хмельницькою ОДА та громадською організацією «Одна надія» стосовно впровадження наставництва для дітей з інтернатних закладів підписали на Хмельниччині. Наставництвоце реальна, ефективна допомога дітям з інтернатних закладів в соціалізації та адаптації до самостійного життя. Сьогодні майже 2 тисячі дітей знаходяться інтернатних установах нашої області. Після виходу з інтернату, кожна друга дитина здійснює злочин, кожна п’ята – стає бомжем, кожна сьома – здійснює спробу самогубства. Саме тому, наставництво актуальне для дітей, які потрапили в систему інтернатівЯк працюватиме ця система дізнавались наші журналісти.

Згідно статистики, в Україні живуть сотні тисяч дітей-сиріт, дітей з групи ризику та позбавлених батьківського піклування, які в більшості, виховуються у спецзакладах. І от після виходу з інтернату, кожна друга дитина здійснює злочин, кожна п’ята – стає бомжем, кожна сьома – здійснює спробу самогубства. Найкращим кроком у таких випадках є особисте наставництво для дитини-сироти. 
Після виходу з інтернату тільки 1% дітей отримують вищу освіту. Інші – йдуть не завжди правильним шляхом. Причина в тому, що дитина-сирота не готова до реального життя за стінами інтернату. Поряд з ними немає людини, до якої вони могли б звернутись за допомогою. Завдяки програмі наставництва хмельничани зможуть допомагати вихованцям інтернатів адаптуватись до самостійного життя, не оформлюючи опікунства і не укладаючи інших правових відносин. Наставники, супроводжуючи дітей як в інтернатному закладі, так і поза ним, допомагають їм соціалізуватися, адаптуватися до самостійного життя шляхом розвитку власного потенціалу, впевненості у своїх силах, визначенні життєвої мети. 
Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук наголосив, що завжди із задоволенням долучається до усіх проектів, які можуть покращити життя дітей на Хмельниччині. 
Голова адміністрація та керівник програми наставництва підписали меморандум про співпрацю. Тож кожен бажаючий допомогти дитині сироті зможе стати наставником. Претендент повинен досягти повноліття, пройти медогляд, надати соціальній установі довідку про несудимість, довідку про те, що він не перебуває на обліку у наркологічному диспансері та пройти спеціальний курс із підготовки.
" " " "