4 нових та 1 невідомий: міський департамент освіти знову взявся за директорів шкіл.

1718

4 нових та 1 невідомий: міський департамент освіти знову взявся за директорів шкіл. Щоправда цьогоріч процедура зміни керівництва навчальних закладів обласного центру відбувається, так би мовити, без шуму та пилу. Попередження про намір непродовження контракту іще 15 червня отримало 16-ро директорів та завідуючих – 50 на 50-т. Утім, не всі із них в результаті залишились без посад

 4-ри школи обласного центру в новий навчальний рік підуть із новими керівниками. Старим директорам НВО № 5, НВК № 7, ЗОШ № 27 та 1-ої гімназії не продовжили контракт, бо не побачили їх праці на покращення. Головний освітянин міста каже, знайти нових керманичів для цих навчальних закладів було не важко. В департаменті існує власний кадровий резерв. Щорічно у травні місяці і школи, і дитсадки подають свої кандидатури на керівну посаду. Плюс резюме приносять охочі з вулиці. Якщо вони відповідають певним критеріям – їх також розглядають. Роблять це колегіально – із депутатами по округах, профільним заступником міського голови і самим мером. Якщо зауважень немає – підписують контракт – лише на рік. Винятки роблять лише у крайніх випадках – за особливі заслуги. Цьогоріч таких маємо три.

В департаменті освіти кажуть, очільників міських навчальних закладів на своїх і чужих ділити не збираються. Мінятимуть кожного, хто як треба не спрацював. З минулорічних призначень таким виявився лише один директор – 22-ої школи. Із ним попрощалися. Знайшли нового, утім, все виявилося не так вже й просто – посада і досі вакантна.

По суті вакансій на керівні посади цього року у школах та дитсадочках міста мало бути значно більше. 15 червня попередження про намір не продовжити контракт отримало 16 керівників навчальних закладів. Змінили не всіх, бо скарги, котрі отримали від батьків та вчителів після проведення службової перевірки щодо окремих директорів та завідуючих не підтвердились.

" " " "