ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

270

16 днів проти насильства. Така акція проводиться щорічно з 25-го листопада по 10-те грудня. Ряд заходів, організованих в цей період, закликають громаду протидіяти будь-якому насильству. Благодійний фонд «Карітас» за участі патрульної поліції області доєднався до акції.

Представники фонду запросили спікерів, які розповідали як поводитися у випадку застосування сили. За словами поліцейських, форми насилля бувають різні, але за все є відповідальність.

В свою чергу психолог та адвокат вважають, при будь яких проявах насильства потрібно реагувати. Чим частіше відбуваються такі ситуації, тим складніше їх подальше вирішення. Проте звертатись по допомогу ніколи не пізно.

Представники патрульної поліції наочно продемонстрували елементарні прийоми самооборони. Вони ні в якому разі не несуть жахливих наслідків, але відволікаючим маневром спрацюють. Організатори заходу закликають не мовчати. Нині у Хмельницькому діють притулки та кризові кімнати для тих, хто постраждав від насильства. Їх місцезнаходження повністю засекречене.

" " " "