ЗАПОБІГТИ Й ДОПОМОГТИ

302

З настанням холодів у будинках з пічним опаленням зростає ризик виникнення пожеж. Однією з причин є недбале ставлення до засобів обігріву. Аби запобігти біді за круглим столом зібрались інспектори районного управління ДСНС та працівники міського центру соцслужб.

Минулого місяця ми розповідали про трагічний випадок у Теофіпольській громаді. У будинку пожежа забрала життя 4-х дітей. Причиною стала порушення правил безпеки використання пічного опалення. Схожий випадок стався на Вінниччині. Через ці інциденти і зібрались за круглим столом представники ДСНС Хмельниччини та міського центру соцслужб, аби запобігти пожежам у будинках з пічним опаленням. Мова йшла про захист малозабезпечених сімей у Хмельницькій міській тергромаді.

Жителі сіл не в змозі самотужки чистити печі і димоходи, а в населених пунктах не вистачає спеціалістів, які займаються доглядом пічної системи.

За словами рятувальників, від початку 2021-го року через пожежі у будинках  в міській тергромаді загинуло 11 людей. Інспектор каже, найголовніше для власників будинків із цим видом опалення – доглядати за піччю. Окрім цього наголосили на необхідності утилізовувати несправні електроприлади, а палити цигарки у хаті – заборонено.

Рятувальник додає, щоб вогонь не обпалив покриття підлоги – під дверцятами печі має бути металевий лист. Також задля безпеки потрібно забрати легкозаймисті речовини подалі від тепла. Зараз рятувальники вчетверте проводять огляд, зокрема у селах Олешин та Пирогівці. Минулого тижня відвідали вже декілька будинків у Лісовогринівецькій та Розсошанській громадах.

Для жителів громади рятувальники і соцпрацівники підготували інформаційні листівки та склали спільний план дій.

" " " "