Роману Миколаїву оголосили вирок за летальну ДТП неподалік від Хмельницького

Колишній головний освітянин міста одержав 6 років ув'язнення

1833

Екс-директор Хмельницького міського департаменту освіти Роман Миколаїв отримав вирок за скоєну ним смертельну ДТП. Колишній чиновник засуджений до 6 років позбавлення волі, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького міськрайонного суду.

Досудове, а згодом судове слідство по смертельній ДТП, що сталася пізно ввечері 29 травня 2018 року неподалік від Хмельницького, тривало два з половиною роки. За цей час були ретельно вивчені всі обставини трагедії та зроблені висновки.

Того вечора у службовому автомобілі, за кермом якого був керівник міських освітян, компанія із восьми людей поверталась після відпочинку у заміському комплексі до Хмельницького.  Разом із п’ятьма дорослими в салоні автомобіля було троє дітей. Під час відпочинку дорослі вживали спритне, у тому числі й сам Роман Миколаїв. Але ця обставини не зупинила чоловіка, коли він сідав за кермо.

Миколаїв розігнав на темній дорозі свою автівку до 102 кілометрів на годину, і, не помітивши на узбіччі припаркованої вантажівки, врізався в неї. Удар був такий сильний, що в автомобіля, завантаженого лісом, вилетіла задня вісь.

Звісно, що для легковика це зіткнення виявилось фатальним. У легковому автомобілі загинули двоє людей: наречена Романа Миколаїва, з якою вони за кілька тижнів мали побратися, та ще один чоловік. Решта людей в автомобілі отримали тілесні ушкодження, в тому числі одна дитина – дуже важкі.

У суді Роман Миколаїв розкаявся, визнавши свою вину у скоєній ДТП. Крім того, він неодноразово заявляв, що більше ніж його совість, ніхто не в змозі його покарати.

Суд врахував каяття винуватця ДТП, а також той факт, що він не відмовляється від компенсації моральних і матеріальних втрат потерпілим. Водночас суд врахував і обтяжуючі обставини. Зокрема, скоєння ДТП у нетверезому стані.

Дивіться також: ДТП на в’їзді до Хмельницького забрала життя двох людей

Таким чином, Романа Миколаїва   засуджено до 6 років позбавлення волі. Два з половиною роки із цього строку він вже “відсидів”, адже термін попереднього ув’язнення також зараховується.

" " " "