Сергій Лабазюк назвав кроки для покращення інвестиційного клімату в Україні

976

Для покращення інвестиційного клімату в країні держава має підтримувати проєкти зі значними інвестиціями.

 Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк, повідомила пресслужба нардепа.

 Він нагадав, що 21 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні важливий законопроєкт№3760 про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями, згідно з яким для крупних інвесторів будуть діяти пільги зі сплати податків, митних платежів, спрощення в отриманні земельних ділянок тощо.

 Сергій Лабазюк вніс правки до другого читання цього законопроекту, якими пропонує посилити дію цього законопроекту до другого читання.

 Зокрема, передбачити додаткові 10% державної підтримки у разі підтримки інвестиційного проекту в рамках індустріального парку.

 Також політик пропонує зменшити з 30 до 20 млн. євро поріг для віднесення до значних інвестиційних проектів у разі, якщо ці кошти йдуть безпосередньо на капітальне будівництво або створення виробничих ліній.

 «Таке поєднання дасть нам основне – розвиток регіонів, нове потужне експортно-орієнтоване виробництво, а відповідно – робочі місця і валютні надходження у бюджет»,  – переконаний Сергій Лабазюк.

 Нагадаємо, законопроєкт №3760 передбачає надання низки інструментів державної підтримки проєктам із сумою інвестицій понад 30 млн євро. Зокрема, інвесторами можуть бути іноземці та українці.

" " " "